Teams VC Grijpskerk allemaal op winst

GRIJPSKERK – Het eerste heren team van V.C. Grijpskerk, Sport Je Fit heeft de eerste overwinning van dit seizoen bijgeschreven. In het bekertreffen met DOVO 3 uit Doezum, trokken de heren met 0-3 aan het langste eind. Met een goede service werd de aanval ontregeld. Met een goede pass en attente verdediging werd de basis voor de eigen aanval gelegd. De setstanden waren: 19-25; 14-25; 15-25.

Het tweede herenteam veegde in amper een uur Winkhem van de mat met 4-0. De setstanden waren: 25-3; 25-13; 25-17; 25-13. Ze behouden de eerste plaats op de ranglijst en kijken uit naar het treffen met Lycurgus, de mede koploper. Over twee weken is de topper.

Het eerste damesteam (nummer 1) speelde tegen Oranje Nassau (nummer 2) om de eerste plaats. Het werd een mooie wedstrijd, die pas in de laatste set spannend werd. Van meet af dicteerde Grijpskerk de wedstrijd. De eerste set was in no-time binnen, 25-13. Ook de tweede set werd door Grijpskerk gedicteerd, 25-20. Wissels brachten het team in de derde set niet van slag en de dames lieten zien dat de bank speelsters volwaardige krachten zijn. Met 25-21 werd de set gewonnen. Ietsje laconiek en traag werd begonnen aan de vierde set, 1-5 achter, maar overtuigend hadden de vrouwen bij 10-10 het heft weer in handen. Tot 22 punten, toen de trein haperde. In of uit, de bal viel net verkeerd en tot 27 punten had Grijpskerk kansen op de winst, maar bij 27-29 ging de set nipt verloren. Met de 3-1 overwinning behouden de dames de eerste plaats. Over twee weken wacht de spannende topper tegen Lycurgus, dat ook slechts 2 verliespunten heeft.

Dames 2 kende een wedstrijd met ups en downs, wat is af te lezen aan de setstanden. 23-25; 25-15; 20-25; 25-12; 25-8. Met de 3-2 overwinning laat het team zien dat de groei wordt vastgehouden. De eerste plaats staat het team goed en de komende tijd moet blijken of het team klaar is voor de strijd met andere toppers.

Dames 3 won haar wedstrijd tegen Merna met 3-1. De setstanden waren: 25-20; 12-25; 25-22; 25-10.

Dames 4 moest zich iets meer inspannen, maar won uiteindelijk met 3-1 van Winkhem. Setstanden 14-25; 25-16; 25-22; 25-20.

Programma komende week: Geen wedstrijden