Verdiende winst Buitenpost in Aalten

BUITENPOST - Opnieuw heeft VV Buitenpost drie punten gepakt in een uitwedstrijd. Zaterdag waren de Blauwkes te sterk voor AZSV Aalten. Het werd 0-2 door doelpunten van Joran Olijve in de eerste helft en Rik Weening net voor het laatste fluitsignaal. De wedstrijd werd ontsierd door drie rode kaarten. De Aaltenaren eindigden het duel met negen man. Bij Buitenpost moest Berend Schootstra van het veld. “Het voetbal was niet hoogstand, maar de punten tellen. En dan is de drie uur durende terugreis in de bus niet vervelend”, aldus Buitenpost-trainer René van der Weij.
Het eerste kansje van de wedstrijd was al na een paar minuten spelen voor AZSV. Een kopbal uit een hoekschop kon van de lijn worden gehaald. Buitenpost reageerde meteen met een grote kans voor Rob Dijkstra. Zijn doelpoging ging voorlangs. De thuisploeg kon vervolgens aanvallend geen potten breken, ook omdat het bij Buitenpost verdedigend als een huis stond. Toch hadden de Blauwkes het lastig met de fysiek sterke tegenstander. Het team bevat veel lopende spelers die bovendien moeilijk te bespelen bleken. Aan de andere kant was Buitenpost gevaarlijk in de omschakeling. Dat bleek halverwege de eerste helft. Wim de Vries stuurde Joran Olijve weg die hard op doel schoot. Zijn schot werd gekeerd door de keeper, maar in de rebound was hij alsnog succesvol: 0-1. In de tweede helft was Olijve opnieuw gevaarlijk. Acht minuten na rust knalde hij snoeihard op de paal. In de 57ste minuut haalde Max Jansen Berend Schootstra hard onderuit op de middellijn. Scheidsrechter Kloet trok geel. Dat was zijn tweede gele kaart, in de eerste helft had hij ook een prent gekregen wegens commentaar op de leiding. De Aaltenaren moesten dus verder met tien man. Kloet trok in de slotfase de aandacht naar zich toe door nog tweemaal rood te geven. Net voor tijd kreeg Berend Schootstra een dubieuze tweede gele kaart, twee minuten later werd AZSV’er Jonathan Goosen om onduidelijke redenen ook voor de tweede keer op de bon geslingerd. De weggestuurde Goosen reageerde zijn frustratie af bij het verlaten van het veld waardoor de gemoederen enigszins verhit raakten. Kloet besloot daarop een afkoelingsperiode in te gelasten. Na het hervatten van het duel kon Buitenpost meteen juichen. Jelmer Vos onderschepte een bal, gaf die diep op invaller Rik Weening die vervolgens alleen voor de doelman prachtig afrondde. Na deze 0-2 floot de scheidsrechter direct af. “De meeste en beste kansen van de wedstrijd waren voor Buitenpost. Het was dan ook een terechte overwinning”, vond de Buitenpost-trainer. “AZSV is alleen maar gevaarlijk geweest tot 25 meter voor de goal, we hebben geen grote kansen weggeven dat is echt een compliment naar het team. Met 60% balbezit verdien je geen punten en zo zijn er meer teams die denken dat ze wel even winnen van ons. Het blijkt in de praktijk dat we gewoon een lastig te bespelen team zijn. Zaterdag gaan we naar WHC in Wezep. Een mooie, gerenommeerde tegenstander. Daar gaan we ons vanaf dinsdag weer op richten.” Foto: Hans Zwamborn.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Max Jansen, Niek te Veluwe, Erwin Nieuwboer, Joost Rasing, Robbin Thuss (65. Yeftha Nyamsangya), Kars Vierwind, Rens Heusinkveld (74. Bram Rensing).
Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Berend Schootstra, Joran Olijve (65. Halbe Elsenga), Rudmer Loonstra (83. Aaron Boekhout), Rob Dijkstra, Rolf Dijk (65. Rik Weening), Robin Huisman de Jong.
Scoreverloop: 22. Joran Olijve (0-1), 90+4. Rik Weening (2-0)
Gele kaart: Bram Rensing (AZSV), Joost Jesse Visser (Buitenpost)
Rode kaart: 57. Max Jansen (2x geel, AZSV), 87. Berend Schootstra (2x geel, Buitenpost), 89. Jonathan Goosen (2x geel, AZSV)