Vernieuwd sportpark VV De Lauwers feestelijk geopend

WARFSTERMOLEN – Afgelopen zaterdag is het vernieuwde sportpark van VV De Lauwers geopend. Dat gebeurde uiteraard op feestelijke wijze. Al in de ochtend kwamen jeugdleden van de voetbalclub uit Warfstermolen naar het sportpark, waar ze toernooitjes speelden en zich uitleefden op de stormbaan. Om 11:00 uur waren vervolgens diverse wethouders, sponsoren en andere genodigden te gast die een rondleiding kregen over het sportpark. Na de wedstrijden van de eerste twee teams van De Lauwers werd het vernieuwde sportpark om 18:00 uur officieel geopend. De feestelijkheden kregen in de avond een vervolg met een hapje en een drankje, ‘schijt je rijk’, de prijsuitreiking van de EK voetbal pool en een verloting.

In 2019 heeft VV De Lauwers een commissie opgezet, met als doel het renoveren en verduurzamen van het sportcomplex. Onder andere de kantine en de kleedkamers moesten grondig worden aangepakt. Het gebouw dateert namelijk uit 1955 en er was sprake van veel achterstallig onderhoud. Zo hadden de ramen nog enkel glas en waren de kozijnen verrot. Deze zaken zijn daarom aangepast. Daarnaast is er ook gekeken naar de uitgaven voor gas en elektriciteit. Om op dat vlak kosten te besparen, heeft de club ervoor gekozen om te verduurzamen, met zonnepanelen, kunststofkozijnen, isolatie en een zonneboiler. Bovendien zijn de lichtmasten bij de velden vervangen door goede LED-verlichting. Tot slot is de bergingsruimte, waar voorheen sprake was van gebrek aan ruimte, uitgebreid met twee extra containers. Het resultaat mag er zijn!