Vernieuwd Zunobri wint volledig terecht

Afbeelding

ZUIDHORN – Zunobri 1 startte het nieuwe korfbalseizoen, 10 september, tegen een inmiddels bekende tegenstander in Wêz Warber en Fluch 1. Deze keer stond er een andere samenstelling van Zunobri 1. Met het vertrek van een aantal clubiconen is het gat opgevuld met de jonge spelers Allard Veldman, Joske Huizinga, Matthijs Blauuw en Sanne Schuur. Daarnaast is Jantine Ribeiro-de-Vries terug om samen met Willem Pera deze verjongde ploeg aan het korfballen te krijgen.

Na een goede voorbereiding kwam Zunobri 1 sterk uit de startblokken. In de eerste 10 minuten was de ploeg uit Zuidhorn duidelijk de betere van de twee. Met een stand van 5-2 leek de ploeg met een marge van drie doelpunten met een goede eerste helft de rust in te gaan. Niks bleek minder waar en de ploeg uit Goutum komt terug tot 5-5. Karlijn Suurd trekt de wedstrijd terug in het voordeel van Zunobri, 6-5, maar in de laatste minuten krijgt Wêz Warber en Fluch een strafworp cadeau en benut deze dan ook optimaal. Rust, met een gelijke stand.

Willem Pera besluit om Simone Veenstra in te wisselen om de dynamiek in het vak te veranderen. Een tactische meesterzet, want in de eerste aanval en met haar eerste schot van de wedstrijd start Zunobri opnieuw goed, 7-6. Haar tweede schot is ook raak, 8-6. Van 11-6 weet Wêz Warber en Fluch als de vermoeidheid bij Zunobri oploopt de score naar 11-8 op te krikken.  De coach weet het ook en geeft junior Julian Bolster zijn eerste kans om mee te spelen in het eerste. Zijn debuut is net zo goed begonnen als de start van Zunobri aan deze wedstrijd. In zijn eerste aanval weet Simone Veenstra de korf voor de vierde keer te vinden. Met een stand van 13-9 fluit scheidsrechter Matthijs Slager de wedstrijd af en is de blijdschap van de ploeg uit Zuidhorn goed zichtbaar. Volgende week reist de ploeg af naar Leeuwarden om deze sterke lijn door te trekken tegen Pallas ’08.