Voetballer Rolf Hazenberg keert terug op het oude nest

GROOTEGAST – Drie seizoenen geleden ging Rolf Hazenberg (27) in op de aanhoudende lokroep vanuit Leek om bij VEV ’67 te komen voetballen. Fc. Grootegast speelde op dat moment degradatievoetbal in de 3e klasse en bij 2eklasser VEV ’67 was en is de blik vooral naar boven gericht. Na twee coronaseizoenen zonder een eindrangschikking, heeft Rolf zich zeker in het huidige seizoen bij de club uit Leek laten zien als een stabiele en multifunctionele speler en daarmee als één van de dragende krachten. Zijn besluit om het geel van VEV ’67 weer in te ruilen voor het hem zo bekende groen van Fc. Grootegast, kwam voor velen onverwacht. Rolf licht zijn besluit als volgt toe: “Laat ik vooropstellen dat ik het bij VEV ’67 prima naar mijn zin heb gehad en dat zal tot het einde van dit zo seizoen ook zo blijven. Maar voetbal is meer dan tegen een bal aantrappen. Ik vind het sociale ook heel belangrijk en in Grootegast, waar ik ben opgegroeid en jarenlang heb gevoetbald, heeft dat voor mij meer betekenis. Ik heb voor het dorp en de club Fc. Grootegast ook iets van een verantwoordelijkheidsgevoel en dat is voor mij bepalend geweest om overschrijving aan te vragen om straks weer in ‘mijn eigen dorp’ op de fiets naar de trainingen en wedstrijden te kunnen gaan. Toen ik mijn beslissing had genomen, heb ik met het oog op de te verwachten reacties meteen ook de overschrijving in gang gezet. Ik heb enorm veel reacties gekregen. In Leek betreurt iedereen mijn vertrek en hoopten ze dat ik me zou gaan bedenken. In Grootegast is iedereen vooral blij. Voor wat betreft mijn rol in het eerste elftal verwacht iedereen veel van mij. Dat vind ik alleen maar mooi. Ik ga mijn best doen om aan die verwachtingen te voldoen. Voor zover ik weet, blijft de huidige selectie van Fc. Grootegast intact. Het is een mix van ervaring en jong talent. Hoe het allemaal ook uit zal pakken, ik volg mijn gevoel en sta daarom helemaal achter mijn keuze”.