Voetbaloverzicht

Buitenpost, Aduard 2000 en ’t Fean ’58 bekeren verder; Grijpskerk uitgeschakeld

STREEK – Afgelopen weekend was er sprake een beperkt voetbalprogramma. Alleen in de 5e klasse C werd een volledige speelronde afgewerkt. Voor de overige klassen was er een beker- of inhaalprogramma.

Van de vier clubs die nog in de beker actief waren, werd alleen Grijpskerk uitgeschakeld. Na een verdienstelijk 2-2 gelijkspel tegen de ongenaakbare koploper en klassegenoot Be Quick 1897, moesten strafschoppen bepalen wie doorging naar de volgende ronde. Dat werd dus Be Quick 1897. Aduard 2000 plaatste zich wel voor de volgende ronde. Het team won in Leens overtuigend met 1-5 van FC LEO. Ook hoofdklasser Buitenpost wist zich voor de volgende bekerronde te plaatsen. In de eerste knock-outronde werd zaterdag CVV Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden met 3-1 verslagen. Voor Buitenpost scoorden Rob Dijkstra, Rolf Dijk en Rudmer Loonstra. Martijn Barto vond pas in de laatste minuut het net voor de thuisploeg. Een dik verdiende overwinning, vond Buitenpost-trainer Jasper Bouma: “Je ziet toch het niveauverschil tussen hoofdklasse en eerste klasse. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ons doel is uiteraard om ver te komen in de beker. Een eerste stap is nu gezet”. Buitenpost had sinds september geen wedstrijd meer gewonnen. De winst in Leeuwarden was daarom goed voor het zelfvertrouwen van Bouma’s team. “Zo’n succesje heb je zo nu en dan nodig. We hadden zaterdag een teamuitje, dus we hebben het met z’n allen gevierd”, aldus Bouma (Foto: Hans Zwamborn).

Naast Aduard 2000 en Buitenpost vindt ook ’t Fean ’58 zichzelf terug in de volgende bekerronde. De ploeg uit Surhuisterveen schakelde vv Heerenveen uit met 3-1. John Notebomer tekende in de 25e minuut voor de 1-0 en gelijk na rust zorgde een eigen doelpunt van de Heerenveense doelman voor de 2-0. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd door Wibo van der Weff beslist. In de extra tijd wist Tim Strandstra de eer te redden namens vv Heerenveen. “Een verdiende overwinning”, vond ’t Fean ’58 trainer Mark Bosma, die bijzonder te spreken was over de prestatie van zijn pupillen. “Ik ben dik tevreden. Het stond prima achterin, we gaven niets weg. En op de juiste momenten drukten we door. Alle lof voor de ploeg.”

In competitieverband kwamen alleen ASC’75 en De Lauwers in actie. ASC’75 won met 6-2 van Drogeham en De Lauwers verloor op eigen terrein met 0-1 van VVT uit Twijzelerheide. In een stevig duel speelde VVT al na een minuut of tien met een man minder. Desondanks had de uitploeg het betere van het spel. De ploeg uit Twijzelerheide had aan één goal genoeg om de overwinning veilig te stellen. Een slotoffensief van De Lauwers leverde voor de ploeg uit Warfstermolen helaas geen resultaat op.