Vrouw met de hamer – Albertha Hoekstra

0
62

Voorzitter Bicycle Showband Crescendo
OPENDE –
“Een aantal weken geleden ben ik gekozen als nieuwe voorzitter van de Bicycle Showband Crescendo in Opende. Zelf ben ik al 42 jaar lid van Crescendo en in al die jaren heb ik ook in vele verschillende commissies gezeten. Door mijn bezigheden bij andere verenigingen, heb ik hiervoor nooit in het bestuur gezeten. Inmiddels staan die dingen echter op een wat lager pitje. Toen onlangs bekend werd dat de voormalig voorzitter af zou treden, werd ik gevraagd om voorzitter te worden. Nadat ik hier een tijdje over had nagedacht, heb ik besloten dat avontuur aan te gaan. De club ligt me namelijk nauw aan het hart. Crescendo is een prachtige vereniging. Het is een sociale club met warme mensen. Het ledenaantal is stabiel en we zijn in alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. Dat ook de oudere leden het nog altijd naar hun zin hebben, zegt genoeg over de fantastische sfeer. Er is ruimte voor iedereen en daar ligt denk ik ook wel onze kracht. We laten elkaar in onze waarde. Het voorzitterschap is voor mij net begonnen en ik moet zeggen dat ik het best spannend vind. Er ligt namelijk ook veel op de stapel. Over twee jaar vieren wij ons honderdjarig bestaan en het is fantastisch om dat van dichtbij mee te maken. Bovendien vindt in 2022 het WMC in Kerkrade weer plaats en dat is toch ook wel een hoogtepunt. Momenteel zijn we als vereniging nog in afwachting van hoe alles loopt in verband met het coronavirus. Wat op dit moment al wel vaststaat, mochten alle maatregelen het toelaten, is dat we mogen optreden bij de Sinterklaasintocht in Kollum. Dat wordt ons eerste optreden sinds het uitbreken van het coronavirus. Tevens zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons Nieuwjaarsconcert, en die belooft dit jaar heel bijzonder te worden. Naast een nieuwe voorzitter hebben we onlangs ook twee andere bestuursleden mogen verwelkomen. Met een voltallig bestuur van zeven leden kijken we nu ontzettend uit naar de komende tijd. Binnenkort zijn er bij Crescendo eveneens weer een aantal open repetities. Belangstellenden die eens willen kijken en mee willen doen, zijn hierbij van harte welkom!”