Vrouw met de hamer – Joukje Punter

Voorzitter Volleybalvereniging DOVO/Hujades

DOEZUM – “Ik ben Joukje Punter en ik ben de nieuwe voorzitter van volleybalvereniging DOVO/Hujades. Ik heb het stokje overgenomen van Rein Koopman. In maart van dit jaar ben ik officieel benoemd tot voorzitter, maar ik deed eigenlijk sinds december al werkzaamheden. Ik heb gekozen om het te doen omdat ik het belangrijk vind dat verenigingen blijven bestaan en dan helemaal de verenigingen in de regio. Ik heb vanuit mijn werk al de nodige bestuurlijke ervaring. Ik geef voor mijn werk ook leiding aan mensen, dus dat maakte het voor mij wel makkelijker om hier in te stappen.
Ik heb twee dochters die allebei fanatiek volleyballen en zelf ben ik twee jaar geleden ook begonnen. Ik kom uit een echt volleybalgezin en dus vind ik het ook leuk om bezig te zijn op de vereniging.
Het was een mooie week voor ons. Door de versoepelingen die zijn doorgevoerd mogen we weer binnen sporten en daar zijn we ontzettend blij mee. Voornamelijk de jeugd kan weer nagenoeg vrijblijvend sporten binnen. Voor de senioren is het nog wel een behoorlijk gepuzzel om alles te regelen. Er zijn voor deze groep nog veel meer dingen waar rekening mee gehouden moet worden, maar we zijn wel aan het kijken naar oplossingen.
Gelukkig gaat het nog goed met de club. We hebben helaas het afgelopen jaar wel met verlies afgesloten, maar de schade is nog te overzien. Ook hebben we de leden aangeboden om het tweede gedeelte van het seizoen de contributie op vrijwillige basis te betalen. Dat leek ons wel zo eerlijk om de gemiste trainingen en wedstrijden te compenseren. Wat we ook merken is dat mensen steeds meer het zicht op de vereniging verliezen en de binding kwijtraken. Dan zie je toch dat leden gaan nadenken over wat ze willen. Wellicht vinden ze dan toch een reden om niet door te gaan, maar of dat echt allemaal covid gerelateerd is, vind ik lastig te zeggen. Voor de zomer liggen er nog geen concrete plannen. Vorig jaar hebben we wel de keuze gemaakt om de zomermaanden door te trainen, het is op dit moment nog onduidelijk of we dat dit jaar weer gaan doen. Wat we wel zeker weten is dat we de komende jaren willen investeren in de jeugd. Door dit een boost te geven hopen we ook met de jeugdteams op een hoger niveau te komen en in betere competities. Hier ligt voor de komende jaren de focus op”.