Vrouw met de hamer – Liesje Faber

0
213

Voorzitter Dorpsvereniging Garnwerd
GARNWERD –
“De Dorpsvereniging Garnwerd organiseert jaarlijks diverse activiteiten voor Garnwerd en daarnaast behartigt het de belangen van het dorp. Ik ben officieel pas één jaar voorzitter, maar hiervoor ben ik ook één jaar officieus voorzitter geweest. Niemand wilde op dat moment het voorzitterschap op zich nemen en toen heb ik dat maar gedaan. Sinds 2016 ben ik al bij de dorpsvereniging betrokken. Ik wilde destijds wat voor het dorp doen. Daar had ik, toen ik nog aan het werk was, niet zoveel tijd voor. Toen ik met pensioen ging had ik die tijd wel en meldde ik me dan ook vol enthousiasme aan voor de Dorpsvereniging Garnwerd. Ik vind het ontzettend leuk om wat voor het dorp te betekenen. Vooral door het organiseren van de activiteiten, zie je wat het met de mensen doet. Bij deze activiteiten is het belangrijk dat het toegankelijk is voor alle inwoners van het dorp. Jongens en meisjes, jong en oud. Dat creëert ook een gevoel van saamhorigheid. Dat vinden wij heel erg belangrijk. Jaarlijks organiseren we onder andere vaste activiteiten met Pasen, maar dat kan, in verband met het heersende coronavirus, nu niet doorgaan. Dat is uiteraard ontzettend jammer, maar gezondheid staat op één. Zoals ik al aangaf doen we naast het organiseren van activiteiten nog meer. We behartigen de belangen van het dorp en op dit moment spelen er een aantal zaken. Zo willen we onder andere een nieuwe school in het dorp, die echt een belangrijke functie voor Garnwerd moet hebben. Hier zijn we al met de gemeente over in gesprek. Daarnaast zijn we ook druk bezig met de infrastructuur, vooral op het gebied van fietspaden. Ook hiervoor zijn al diverse plannen. Onze vereniging bestaat uit diverse commissies, die allen hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp. Deze verschillende commissies worden bezet door in totaal zo’n tachtig betrokken inwoners. Hier zijn we uiteraard harstikke blij mee. Als de coronacrisis voorbij is, hopen we uiteraard weer vele mooie activiteiten te mogen organiseren”.