Vrouw met de hamer – Renskje Top

Voorzitter v.v. D.S.O.
OPENDE –
“Inmiddels ben ik al zo’n zeventien jaar bij de volleybalvereniging DSO betrokken. Ik heb jaren bij DOVO/Hujades in Doezum gevolleybald, maar in 2003 ben ik hier in Opende terechtgekomen. Al vrij snel nam ik als penningmeester toen plaats in het bestuur van DSO. In die vijftien jaren ben ik ook tweemaal voorzitter geweest, waaronder dus nu. Het is ontzettend mooi om in het bestuur actief te mogen zijn. Inmiddels zitten we in een wat lastigere tijd, gezien de ontwikkelingen wat betreft het coronavirus. Afgelopen week is de sporthal weer grotendeels op slot gegaan. Onze jeugdleden mogen nog wel volleyballen
– trainen en onderling partijtjes spelen – maar de volwassenen mogen niet sporten. Dat is heel erg jammer, maar gezondheid staat natuurlijk voorop. Aan het begin van het seizoen hadden we alles rond om er een mooi seizoen van te maken, maar na twee wedstrijden zit het er helaas alweer op. Daar komt bij dat we in augustus een groot feest hadden gepland, in verband met ons 50-jarig bestaan. Ook dat kon helaas niet doorgaan. Uiteraard hopen we hier op een ander moment nog aandacht aan te kunnen besteden. Momenteel hebben wij als vereniging 55 leden en het is een ontzettend gezellige club. Van die 55 leden zijn er zeven jeugdspelers, waarmee we twee teams kunnen vormen. Daarnaast hebben we vier damesteams, en in een van die teams ben ik zelf ook actief. Verder ben ik een echt verenigingsdier. Ik zet me voor de volle 100% voor de vereniging in en daar krijg ik ook een hoop energie van. Als vereniging willen we uitstralen dat gezelligheid voorop staat, maar dat ook gezelligheid ontzettend belangrijk is. Deze twee dingen gaan echt met elkaar samen. Presteren moet niet ten koste gaan van de gezelligheid. Tot slot ben ik trots dat we onlangs nieuwe trainingspakken hebben gekregen, als cadeau voor ons 50-jarig bestaan. Deze zijn gesponsord door Kapsalon Kreatief en mijn eigen bedrijf Top Administraties & Advies. Hiermee zijn alle leden volledig in het nieuw, wat een echt verenigingsgevoel geeft”.