VV Kollum winnaar Allert Pol 5x5 Toernooi

GERKESKLOOSTER– Vrijdag 5 juni zijn de finalerondes gespeeld van het Allert Pol 5x5 toernooi op sportpark ’t Kleaster. Na twee avonden vol met wedstrijden voor de voorronden, bleven er uiteindelijk acht van de twintig teams over op de finaleavond: GSVV, Harkemase Boys, Harkema Opeinde , Oostergo, VV Buitenpost, vv Kollum, ’t Fean’58 en VV Rottevalle. Op deze spannende, sportieve en gezellig drukke avond toonde VV Kollum zich als de sterkste van allemaal.

Deze eerste ronde werd overleefd door GSVV, ’t Fean’58, VV Kollum en VV Buitenpost. GSVV en Oostergo stonden na het fluitsignaal op 4-4. De beslissing diende te vallen na shoot-outs. GSVV deed dit net iets beter en ging dus verder naar de halve finales. VV Kollum rekende af met Harkemase Boys. ’T Fean’58 speelde de kwartfinale tegen het team van Harkema Opeinde en had een lastige kluif maar wist uiteindelijk wel te overleven. De laatste halve finaleplaats ging naar VV Buitenpost. Zij schoven de mannen van VV Rottevalle opzij.

GSVV en VV Buitenpost stonden in de ene halve finale tegen over elkaar. De andere halve finale werd uitgevochten tussen VV Kollum en ’t Fean’58. Uiteindelijk zouden buurdorpen Buitenpost en Kollum tegen elkaar strijden in de finale. De finale was waarschijnlijk een van de meest memorabele in de geschiedenis van het toernooi. VV Kollum leek op sterven na dood;, ze stonden met 2­-6 achter. Maar wonder boven wonder kwamen ze langszij. En zelfs verder, ze scoorden de 7-6 en wisten zo voor het eerst het toernooi op hun naam te schrijven. GSVV versloeg ’t Fean’58 en wist zo de derde plaats in te nemen.

Na afloop werden toernooi winnaar VV Kollum en de andere prijswinnaars toegesproken én beloond met schitterende prijzen ter waarde van 1000 euro, beschikbaar gesteld door Allert Pol Fysiotherapie.