Zuidhorn dichtbij bekersurprise

|
| Foto: |

ZUIDHORN – Zuidhorn was zaterdag dichtbij een bekersurprise. De tweede klasser hield eerste klasser Oranje Nassau 74 minuten op 0-0. De uiteindelijke 0-1 was onnodig. Dichtbij een stunt, meer dan dat, aangezien twee Zuidhorner doelpunten werden afgekeurd en een opgelegde kans niet benut. “Maar we hebben het wel moeilijk gehad”, nuanceerde Cees Bouma ook. “Ik had echter verwacht dat het verschil groter zou zijn. We zijn niet weggespeeld en dat had ik wel verwacht.” Het was een pikant duel aangezien meerdere spelers, waaronder Jaap Jacobs en Kevin van der Kooi – geblesseerd afhakend in de warming-up- een ON-verleden hebben. Uitgerekend Jacobs trof met een kopbal de lat, terwijl dezelfde speler een enorme kans kreeg nadat hij een bal over de uitkomende keeper lobte, maar de bal bleef in de modder steken. In de verdediging had Daan Kocken de beste spits uit de eerste klasse, Ezra Schrijver, onder controle. Maar ook hij kon niet voorkomen dat het 0-1 werd, na balverlies. Een even knap doelpunt, maar ook onnodig. Zuidhorn kan zich weer richten op de competitie.

Surhuisterveen verliest na penalty’s

De enige andere club uit de streek die nog in de beker zit, Surhuisterveen, bleef op ‘Bolwerk’ in Bolsward steken op 0-0 en werd na strafschoppen gewipt. Het was een bekerstrijd tussen twee ploegen uit de vierde klasse die met hetzelfde euvel kampen: moeilijk scoren. De 0-0 was dan ook niet verrassend. In de eerste helft hadden de gasten geen schijn van kans en dankten de 33-jarige doelman Theo de Haan die zijn elftal in de wedstrijd hield. Na rust een strijd die heen en weer ging en in het laatste deel kreeg Bolsward de beste kansen. In de strafschoppenreeks miste Surhuisterveen de eerste twee elfmeters, waardoor het een onmogelijke zaak leek. Verrassend genoeg faalde ook Bolsward twee keer, waardoor de strijd weer helemaal open was. Uiteindelijk won Bolsward: 3-2. “Of we ook getraind hebben op strafschoppen? Nee, maar we hebben het er wel over gehad”, bekent trainer Andre de Vries. “Maar dat moet je in een andere periode doen, niet met dit natte en koude weer. Dinsdag gaan er toch even een paar jongens oefenen. Ze krijgen les van de spelers die wel raak schoten”, zegt de Vries met een glimlach. Ondanks de domper blijft de sfeer erin bij Surhuisterveen.