Zuidhorner Milan de Koe verliest met FC Groningen O21 van ADO Den Haag

ZUIDHORN – Afgelopen zaterdag trad FC Groningen O21 op Sportpark Corpus den Hoorn aan tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Bij de Trots van het Noorden speelde ook de uit Zuidhorn afkomstige Milan de Koe mee. Remco Balk (eveneens uit Zuidhorn) zat, in verband met een enkelblessure, niet bij de selectie. De Zuidhorner Leonel Miguel, die officieel ook in FC Groningen O21 zit, zat zondag op de bank bij het eerste elftal. Door deze reden speelde hij niet mee met de O21.

De Koe en zijn teamgenoten begonnen goed aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag O21. De ploeg van trainer/coach Sander van Gessel had in de eerste helft voldoende kansen om een openingstreffer te maken, maar het lukte de mannen niet om het net te vinden. Max Hamelink leek de FC na ruim een kwartier spelen op voorsprong te zetten, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele minuten later schoot Mohamed El Kharbachi een vrije trap van zo`n twintig meter schitterend in het doel, maar wederom keurde de scheidsrechter het doelpunt van de FC af. Wat de Trots van het Noorden niet lukte, lukte de uitploeg wel. Na een half uur zette Sem Steijn de Hagenezen op een 1-0 voorsprong. Diezelfde aanvaller scoorde zeven minuten later nogmaals uit een counter, waardoor de thuisploeg met een 2-0 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft bleef FC Groningen O21 strijden voor een goed resultaat en dat leverde tevens weer goede mogelijkheden op. Zo kopte De Koe tien minuten na rust op de lat. Ook de doelpogingen daarna wilden er niet in. Vijf minuten voor tijd was de Zuidhorner verdediger nogmaals dichtbij een treffer, maar nu kopte hij recht in de handen van de doelman. Hierdoor stond er na 90 minuten spelen een 0-2 eindstand op het scorebord. Volgende week spelen de Zuidhorners met hun team thuis tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Academie.