Zuidhorners winnen met FC Groningen van Heracles Almelo

GRONINGEN/ZUIDHORN – Afgelopen zaterdagavond speelde FC Groningen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021. In het Hitachi Capital Mobility Stadion was Heracles Almelo de tegenstander. De ploeg van trainer/coach Danny Buijs won met 1-0 door een doelpunt van Kian Slor. Bij de Groningers kwamen Leonel Miguel en Remco Balk, allebei afkomstig uit Zuidhorn, in de tweede helft in actie.

Het was voor de Trots van het Noorden alweer even geleden dat er een wedstrijd werd gespeeld. Voor het eerst in bijna vijf maanden tijd rolde de bal weer over de Groningse grasmat. Toen in maart van dit jaar de competitie werd stilgelegd, speelde FC Groningen geen wedstrijd meer. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen weer in volle gang en daarom werd afgelopen weekend de eerste oefenwedstrijd gespeeld. In verband met het nog altijd heersende coronavirus mag het stadion maar voor een bepaald percentage open. Afgelopen zaterdag waren er zo’n 2500 toeschouwers aanwezig, die verspreid door het stadion zaten, waarbij alle coronarichtlijnen in acht werden genomen. Het ziet er naar uit dat het publiek ook in de eerste competitiewedstrijden van dit seizoen op deze manier welkom is.

Trainer Buijs had een dag voor de oefenwedstrijd aangegeven dat alle beschikbare veldspelers maximaal 45 minuten in actie zouden komen. Zo geschiedde dat Miguel en Balk de gehele tweede helft speelden. FC Groningen begon de wedstrijd goed en had in de eerste 45 minuten een aantal mogelijkheden om de score te openen. Dat gebeurde echter niet, waardoor de ruststand met 0-0 werd bereikt. In de tweede helft werd het doel echter wel getroffen. Zuidhorner Balk onderschepte de bal in de achterhoede van Heracles Almelo, legde de bal breed op de meegelopen Slor die het leer achter de doelman schoot. In het verdere verloop van de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor de Trots van het Noorden de eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend wist af te sluiten.

De volgende oefenwedstrijd van FC Groningen is op dinsdag 11 augustus op bezoek bij FC Emmen. Op vrijdag 14 augustus speelt de FC weer thuis. PEC Zwolle is dan om 19.00 uur de tegenstander.