Zunobri speelt sterk en mag terecht balen

facebook

ZUIDHORN/DE WIJK – Na de stap vooruit tegen De Pein stond 11 februari Roreko 1 op het programma. De derde avondwedstrijd van het seizoen. De vorige twee avondwedstrijden tegen Olympia en WSS verliepen niet helemaal volgens plan. Beide wedstrijden kon Zunobri niks inbrengen en werden dan ook met ruime cijfers verloren.

Al vroeg in de wedstrijd krijgt Roreko een vrije bal en daar is de 1-0. Aan de andere kant maakt Karlijn Suurd de eerste voor Zunobri, 1-1. Tot Roreko van afstand tot 4-1 komt. De spelers worden even wakker geschud en moeten een tandje bij zetten. Karlijn met haar tweede, Simone Veenstra met haar eerste en Zunobri is alweer terug in de wedstrijd, 4-3. Geen vuiltje aan de lucht. 5-3 Roreko, vakwissel. Karlijn is weer aan de beurt. Zij maakt haar derde van de wedstrijd. Dit is tevens het 100e doelpunt van Zunobri dit zaalseizoen. Roreko weet dan toch weer de voorsprong uit te breiden tot drie doelpunten, 7-4. Waar het team nog tevreden was met een 8-11 score voor de eerste helft in de thuiswedstrijd tegen Roreko, is dat nu niet het geval. Tjeerd de Jong neemt het team op sleeptouw en scoort van ver de 7-5. 8-5, van ver, Roreko. Karlijn gaat door met scoren, haar vierde en de 8-6. Fred Pera voor de 8-7. Simone de 8-8. In een mum van tijd staan beide ploegen op gelijke hoogte. Roreko verpest het feestje met 9-8. Met nog een paar minuten te gaan, mag Karlijn klaarstaan voor een vrije bal. Zij scoort nummer 5. Er worden nog wat slordige fouten gemaakt, een paar tegendoelpunten hadden voorkomen kunnen worden. Desondanks staat er 9-9 op het scorebord. Iedereen heeft door dat dit eindelijk de wedstrijd is waarbij dat mogelijk is. Ze beginnen de tweede helft sterker met 11-9. Met vijf doelpunten in de eerste helft laat Karlijn ook nog doelpunten over voor de rest van haar vakgenoten. Stefan Steenbergen maakt van afstand de 11-10. Janneke van Hielkema maakt van dichtbij de 11-11. Voor het eerst in de wedstrijd komt Zunobri voor te staan na het tweede doelpunt van Tjeerd, 11-12. Roreko maakt weer gelijk, 12-12. Het momentum ligt op dit moment bij Zunobri. Bij elk doelpunt van Roreko om op gelijke hoogte te komen, neemt Zunobri weer de voorsprong. Stefan maakt de 12-13. 13-13 gelijk. Rolf Pera mocht deze wedstrijd toekijken vanaf de wisselbank. Met nog 20 minuten op de klok mocht hij het veld betreden en met 15 minuten op de klok is hij belangrijk voor Zunobri om de stand tot 13-14 te maken. Alle ogen zijn gericht op de laatste 15 minuten van de wedstrijd. Roreko weer, 14-14, maar ook de cruciale 15-14 en het momentum ligt bij de thuisploeg. Het is nu Zunobri die achter de feiten aan loopt. Janneke maakt haar tweede, 15-15. Roreko weer op voorsprong. Fred de gelijkmaker. De minuten zijn bijna op, het geloof niet. Stefan maakt zijn derde van dichtbij en brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte. Met nog drie minuten op de klok maakt Roreko de 18-17. Het wordt nu wel erg moeilijk om de winst te pakken en ook het gelijkspel blijft uit. 18-17 is de eindstand en scheidsrechter Keizer fluit af. Balen, heel hard balen. Echter is er een sportieve en leuke pot neergezet door beide ploegen.