Dames 1 De Meeuwen boeken winst

|
| Foto: |

ZUIDHORN – De dames van De Meeuwen hebben gisteren in een goede wedstrijd Flash Veendam 1 met 3-1 verslagen. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van De Meeuwen speelde Christelijke muziekvereniging Wilhemina voorafgaand aan de wedstrijd het Meeuwenlied, dat door de vele toeschouwers enthousiast werd meegezongen. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd in een poging PD-wedstrijden te voorkomen. Vanaf 11-11 nam De Meeuwen afstand door een goede opslagreeks van Annegreeth Mulder. Flash Veendam kwam nog terug tot 16-15, maar na een time out stond niet veel later 22-15 op het scorebord. De Meeuwen speelden in deze fase uitstekend en Flash Veendam kon niet onder de druk uitkomen. In de tweede set was de chaos bij de tegenstander compleet en trok De Meeuwen deze set naar zich toe met 25-11. Met spelverdeelster Marchien Huisman aan opslag kende De Meeuwen een bliksemstart in de derde set, en al bij 14-5 nam Flash Veendam haar tweede time-out. Bij een stand van 20-11 haperde de aanval van De Meeuwen, waardoor de tegenstander de achterstand terug bracht tot 21-17. De voorsprong van De Meeuwen stabiliseerde op vier punten. Angela Mennes bracht De Meeuwen na een attente actie bij het net op setpunt en ze mocht even later zelf het winnende punt binnenslaan, waardoor de winst met 25-20 naar De Meeuwen ging. De laatste set ging tot 18-18 gelijk op, maar ging uiteindelijk met 25-22 verloren. Door de 3-1 winst en het verlies van medekandidaat HSC voor de tiende plaats in de tweede divisie, zal de laatste speelronde moeten bepalen wie er PD-wedstrijden moet spelen. De Meeuwen spelen uit tegen Veracles (12 april om 17:30 uur in de Struikhal in Groningen) dat momenteel op de zevende plaats staat.