Dames 1 De Meeuwen winnen overtuigend van Lycurgus

|
| Foto: |

ZUIDHORN - Dames 1 van De Meeuwen won afgelopen zaterdag met 4-0 van het tweede damesteam van Lycurgus. De start van De Meeuwen in de eerste set was zeer voortvarend en al snel prijkte er een 18-8 voorsprong op het bord. New Nexus Lycurgus kwam daarna iets beter in het spel, maar op 24-15 kreeg De Meeuwen negen setpunten, waarvan het tweede werd binnengeslagen. In de tweede set kwamen de gasten uit Groningen op een 7-1 voorsprong, doordat de verdediging van De Meeuwen steken liet vallen. Op een wissel volgde een goed blok en een sterke aanval, waardoor De Meeuwen terug in de wedstrijd kwam. Puntje voor puntje werd de achterstand weggewerkt, de set werd geconcentreerd uitgespeeld naar 25-17. In de derde set wist Lycurgus zich nog enigszins te herstellen, maar onvoldoende om het De Meeuwen lastig te maken. Ook deze set werd in winst omgezet (25-22), waardoor de eerste overwinning van het seizoen een feit was. Dit werkte blijkbaar zeer bevrijdend voor de dames, want in de vierde set was Lycurgus volledig kansloos. De setstand van 25-14 in de vierde set resulteerde in een knappe, en verdiende, 4-0 overwinning.

Ook Heren 1 wist te winnen van FIZZ/MAZ uit Meppel. De eerste set werd verloren met 25-22, maar vanaf de tweede set keerde het tij. Heren 1 begon de tweede set met wisselvallig spel, maar wist het met 25-20 te winnen, doordat de tegenstander in de slotfase tot tweemaal toe de bal buiten de lijnen sloeg. In de derde set kon De Meeuwen pas in de slotfase het verschil maken, en ging de winst met 25-21 naar de thuisploeg. FIZZ/MAZ pakte in de vierde set vanaf het begin een kleine voorsprong. Echter door goede verdedigende acties werd de stand bij 21-21 gelijkgetrokken. De Meeuwen kreeg twee wedstrijdpunten, waarvan het tweede werd verzilverd. Het gevolg was 25-23 winst in de vierde set en een zwaar bevochten zege van 3-1.

De volgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 27 oktober. De volleybalspeeltuin en de jeugd beginnen om 9 uur. Vanaf 14:00 uur spelen de seniorenteams. Heren 1 speelt om 16:30 uur tegen Animo ’68 uit Assen, en ook Dames 1 ontvangt op hetzelfde tijdstip het eerste damesteam van Animo ’68.