Dames De Meeuwen verliezen van Veracles 2

ZUIDHORN – Na twee overwinningen voor het eerste damesteam van volleybalvereniging De Meeuwen was zaterdag Veracles 2 te sterk voor de Zuidhorners. De Meeuwen startte overtuigend, maar liet tijdens een dipje Veracles bij 13-13 langszij komen. Het dipje was van korte duur toen Marloes Landlust De Meeuwen naar 22-16 serveerde. De Meeuwen konden het goede spel van de eerste set niet voortzetten.
Veracles liep eenvoudig uit naar een voorsprong, waarna door een aantal sterke opslagen De Meeuwen toch een tijdje gelijk op wisten te lopen. Veracles liet zich echter niet uit het veld slaan. Door twee fouten van De Meeuwen wist Veracles de tweede set te winnen. In de derde set domineerden de studenten van Veracles. Via 8-18 en 10-22 stond het niet veel later zelfs 12-24. De Meeuwen stelden het onvermijdelijk nog even uit, maar met 25-15 was ook deze set een prooi voor Veracles.
De Meeuwen putten moed uit de slotfase van de derde set, en vochten zich, ondersteund door lastige opslagen van Inge Schutte, naar een 7-1 voorsprong in de vierde set. Veracles verkleinde vervolgens de achterstand tot slechts één punt waarna, wederom door de service van Inge Schutte, De Meeuwen uitliep naar 17-13. Ook deze voorsprong werd verspeeld, en bij 20-20 waren de kansen gekeerd. Ondanks wissels in de slotfase kreeg De Meeuwen het initiatief niet terug en met 25-21 ging de vierde set, en daarmee de winst in de wedstrijd, naar Veracles.