Dorpshuis Lutjegast uitgebreid!

LUTJEGAST – Bij de bouw van het nieuwe dorpshuis het Kompas  in 2013 is uitgegaan van de wens van de gebruikers en de beschikbare middelen. Het heeft geresulteerd in een prachtig gebouw, waarin ook het Abel Tasman Museum is gevestigd, wat geheel door vrijwilligers wordt gedraaid. Wel was er uiteindelijk maar plaats voor een heel kleine ontmoetingsruimte, de Kajuit. Al gauw bleek dat deze ruimte te klein was en daardoor slecht toegankelijke voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Verder was er een vraag vanuit de  jeugd, de biljartclub, maar ook vanuit de bewoners zelf voor uitbreiding. Hoewel de bouw, gerealiseerd door bouwbedrijf Notebomer, door procedures enige tijd is opgehouden, is de uitbreiding van de Kajuit nu gereed. Een prachtig functionele ruimte, waarop Lutjegast trots mag zijn. Dat deze uitbreiding zo kort na de nieuwbouw is gerealiseerd, is vooral te danken aan de ruimhartige financiële bijdragen van het VSB-fonds, de provincie Groningen, de gebiedscoöperatie Westerkwartier en inzet van vrijwilligers.