Fierljepseizoen in Grijpskerk geopend

voorpagina groningen

GRIJPSKERK – Haal de carbonpolsstokken maar uit het vet, want het is weer tijd om te fierljeppen! Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd in de 1e klas van het seizoen. Grijpskerk is de enige plaats in Groningen met een fierljepaccommodatie. Op zaterdag 27 augustus vindt er dan ook in het grote recreatiepark het Nederlands Kampioenschap Fierljeppen plaats. In aanloop naar het NK Fierljeppen werden afgelopen weekend in de ‘Grijpskerk-Arena’ verre afstanden gehaald bij de fierljepwedstrijden.

In de topklasse won Bart Helmholt uit Burgum de wedstrijd met 21,03 meter. In de finale kwam hij met een luid applaus tot een 21,07 meter en werd dagkampioen. In een spannende eindstrijd kwam Nard Brandsma uit It Heidenskip dichtbij met 20,98 meter. Het schansrecord in Grijpskerk staat sinds 2014 met 21,16 meter op naam van Oane Galama uit It Heidenskip.

Ook de 2e klasse deed goed z’n best. Hugo Bosgraaf promoveerde van de 2e klas naar de 1e klas met zijn winnende afstand van 17,04 meter – ook nog eens een persoonlijk record. Hij plaatste zich op de derde plaats bij de senioren 1e klas A. Bovenaan in de categorie senioren 1e klas A staat Bas Tolboom uit Niehove, die zaterdag met zijn verste seizoenafstand van 17,51 meter de tweede prijs won. Hij wordt gevolgd door clubgenoot Niels Koetsier, die met 16,85 meter derde werd in dezelfde categorie. In de 2e klas jongens A won Jarne Sikkens met 13,23 meter een derde prijs. Heine Helmus uit Oldekerk haalde bij de 2e klas jongens B een nieuw persoonlijk record van 13,07 meter en werd vierde. De volgende wedstrijden in Grijpskerk zijn op dinsdag 12 juli (2e klas) en op woensdag 13 juli (1e klas), aanvang 19:00 uur.