|
| Foto: |
geen categorie

Zaterdagvoetbal

REGIO – Buitenpost deed in Balk bijzonder slechte zaken door met 1-0 te verliezen van de gelijknamige thuisclub. De enige treffer van de wedstrijd viel in de slotminuut. ’t Fean’58 lijkt in een vrije val geraakt, getuige de 3-1 nederlaag tegen ONT. Kollum boekte een ruime zege op Blauw Wit’34: 4-1. Het duel der giganten – Harkemase Boys en ONS Sneek- werd afgelast.

Trynwalden ontmoette op eigen veld Drachtster Boys (foto). Ondanks een goede start trokken de gasten verdiend met 4-2 aan het langste eind. De start was zoals gezegd hoopgevend voor de thuisclub, want al na acht minuten opende Fedde Durk Kingma de score: 1-0. De gastheren konden – wellicht te euforisch?- slechts een minuut genieten van de voorsprong. De gevaarlijke Matthijs Eppinga maakte namelijk vlot gelijk. Drachtster Boys behield daarna het initiatief en liep door goals van Iloba Achuna (kopbal), opnieuw Eppinga en middenvelder Willem den Hartogh uit naar 1-4. Kort voor tijd gaf het wel strijdende maar kwalitatief mindere Trynwalden de score een wat dragelijker aanzien via Piet Wessel Dijkstra: 2-4.

Buitenpost miste zaterdag in de uitwedstrijd tegen het tegen degradatie vechtende Balk teveel spelers. Trainer Zwart kon niet beschikken over Schra, Berisha, Wiersma en Van der Veen en dat bleek duidelijk teveel van het goede. Beide ploegen speelden een draak van een wedstrijd. Kansen waren er amper, het spel was negentig minuten het aanzien niet waard. In de slotminuut kreeg de thuisclub een wel heel goedkope strafschop die door routinier Rene Geertsma koeltjes achter doelman Albert Kobus werd geschoten. Daarmee kreeg de wedstrijd die dat niet verdiende toch nog een winnaar, en lijkt de rol van Buitenpost verder uitgespeeld.

BCV nestelde zich door een nipte 1-0 zege op CVVO nog steviger op een comfortabele tweede plaats in de tweede klasse.. De thuisclub mocht over geluk echter niet klagen. Nadat Hielke de Vries BCV al in de eerste helft op voorsprong had gezet, was het daarna vooral CVVO wat de klok sloeg. Zeker in de tweede helft kwam de thuisclub een aantal keren heel goed weg.

’t Fean’58 verloor ook van ONT, toch bepaald geen hoogvlieger in de tweede klasse. Het werd 3-1. De gasten werden puur op basis van inzet, kracht en felheid afgetroefd. Toch begon ’t Fean’58 goed, want wie anders dan Mchimbwa kopte de gasten naar een 1-0 voorsprong. Al na elf minuten werd het echter gelijk (Mario Dekker). Voor rust kwam de strijdende thuisclub zelfs op 2-1 door Egbert Hulzinga. Willem van Kammen leek de gasten pal voor rust weer op gelijke hoogte te brengen. Zijn inzet raakte echter de paal. Rudolf Smedinga besliste na de thee de wedstrijd definitief: 3-1. Opnieuw kregen de bezoekers kansen op een treffer. Mchimbwa raakte de lat en schoot voorlangs. Daardoor bleef het bij 3-1.

Kollum liet op eigen veld geen spaan heel van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Het werd 4-1. Smet op de wedstrijd was het aantal gele kaarten dat de scheidsrechter trok. Volgens deskundigen toverde hij thuisclub speler Pynacker zelfs drie(!) keer de gele kaart voor. Over voetbal dan: het Kollum van trainer Ronnie Pander was op alle fronten beter en liep via Hein van Marrum, Waterlander en Marinus Hoestra uit naar een geruststellende 3-0 voorsprong. De gasten beten even van zich af (3-1), maar Pynacker herstelde de marge en bepaalde de eindstand op 4-1.

Rottevalle won van Hardegarijp: 2-0. Wie de wedstrijd zag, kon niet anders dan concluderen dat de meest gelukkige ploeg won. Hardegarijp was met name in het eerste kwart van de wedstrijd heer en meester. Uit een counter maakte Liekele Kamminga echter 1-0. Wat de gasten daarna ook probeerden, de bal wilde niet in het netje. In de slotminuut counterde Rottevalle opnieuw doeltreffend, dit keer via Jos Boonstra: 2-0.

Rijperkerk speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Be Quick Dokkum. De gastheren begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten opende Mark Hendriks namelijk de score. Daarna namen de gasten – waar voormalig SC Joure trainer Henk Konings volgend jaar de scepter zwaait- het roer over, maar de 1-0 stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. Pas een kwartier voor tijd kregen de gasten uit Dokkum wat ze toch wel verdienden, toen Jelmer Mullender de bal als een granaat in de kruising schoot: 1-1.

Kootstertille maakte het bont, op eigen veld tegen Anjum. Na negentig minuten voetbal stond het 4-4. Kootstertille stond na een uur met 3-0 voor. Die voorsprong werd echter alsnog uit handen gegeven. De doelpunten van Kootstertille kwamen op naam van Aize Storm, Douwe van der Bij (2) en Fokke de Vries. Behalve met 3-0, stond Kootstertille ook met 4-2 voor. De ploeg bleek echter niet in staat de drie punten in eigen huis te houden.

WTOC leed een uitermate sneu nederlaag tegen Berlikum. Op eigen kunstgras won de thuisploeg nipt, met 1-0. De enige goal van de wedstrijd viel na een uur voetbal. De bezoekers kregen minstens evenveel kansen en waren ook qua spel gelijkwaardig. Helaas moest doelman Geofry Hoiting echter één keer vissen, terwijl zijn collega aan de andere kant wel de nul wist te houden. De positie van Westergeest Triemen Oudwoude Combinatie wordt er daardoor niet bepaald rooskleuriger op.

Een gehavend GSVV won op eigen veld met 2-1 van VVT. GSVV was de bovenliggende partij in de eerste helft en dat uitte zich al snel in een 2-0 voorsprong door doelpunten van Sijtze de Haan en Bonard de Haan. Na de thee waren de rollen- mede door de wind die dwars over het veld stond- volledig omgedraaid. Richard Kempenaar bracht de gasten helemaal terug in de wedstrijd: 2-1. kansen kregen beide ploegen daarna volop, het bleef echter bij 2-1, een wat gelukkige – zeker gezien de tweede helft- zege voor GSVV, dat VIOD overigens gewoon weer zag winnen. Daar zullen ze in Gerkesklooster zo onderhand best een beetje moe van worden.

Oostergo verloor opnieuw, nu van koploper Stiens: 1-3. Opnieuw knokte de thuisclub voor wat het waard was, weer bleek het niet genoeg. Oostergo kwam zelfs op een 1-0 voorsprong, de gasten beschikten echter over de langste adem en wonnen door goals van Bergsma (2) en De Haan met 3-1. Ternaard werd niet vrolijk van de wedstrijd tegen Birdaard, de thuisclub won namelijk met speels gemak: 6-0.