Overzicht inhaal-bekerprogramma

Zuidhorn en Eenrum met opgeheven hoofd uit beker

STREEK – De KNVB had afgelopen weekend een inhaal-bekerprogramma vastgesteld. Zuidhorn werd uit de beker geknikkerd door Staphorst. Eenrum werd pas in de strafschoppenserie uitgeschakeld. In de competitie won Niekerk met 3-1 van ZEC. Grijpskerk hield stand tegen VIOD (zie verslag elders)

Vreemd genoeg stonden er voor ZUIDHORN liefst twee wedstrijden op het menu: de inhaalwedstrijd tegen Engelbert en de bekerconfrontatie met Staphorst. Een foutje bleek naderhand. Het duel tegen Engelbert wordt op 21 december ingehaald. Veel toeschouwers trokken naar het Joh. Smitpark, die zagen dat er nauwelijks krachtsverschil was tussen de vierde klasser en hoofdklasser. Bij rust was het nog 0-0, terwijl Zuidhorn kansen kreeg, waaronder een vrije trap van Laurens Bloem en een schot van Peter Schultinga die via de keeper naast het doel verdween. In de tweede helft trok Staphorst – middenmoter in de hoofdklasse- de wedstrijd naar zich toe en scoorde twee keer. Zuidhorn kan met opgeheven hoofd uit de beker. EENRUM was tegen derde klasser Asser Boys heel dichtbij een nieuwe stunt en werd pas na strafschoppen uitgeschakeld. In de reguliere speeltijd boog Eenrum een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Een sensatie hing in de lucht. In blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker, waardoor strafschoppen een winnaar moest aanwijzen. Eenrum en Asser Boys faalden niet, tot de laatste van Eenrum-speler Bram Musters, die zijn niet kinderachtige elfmeter gestopt zag door de Asser doelman. NIEKERK speelde in competitieverband tegen ZEC. Het was een eenzijdige partij, waarbij Niekerk in de eerste helft veel kansen miste. Na de 2-0 werd het 2-1 en drongen de gasten even aan. Maar nadat de gasten met tien man kwamen te staan was de wedstrijd gespeeld: 3-1. Jeroen Beerlings (twee keer) en Dennis Zwier waren de Niekerker goalgetters.