VC Grijpskerk/Sport Je Fit sluiten seizoen goed af

GRIJPSKERK - Afgelopen zaterdag speelden alle teams van Grijpskerk hun laatste competitiewedstrijden in de Bokkediek. Het eerste damesteam speelde de laatste wedstrijd spelen tegen het reeds gedegradeerde Dio Oosterwolde. Met een duidelijke 4-0 overwinning was VC Grijpskerk de betere partij. Heren 1 speelde een spannende wedstrijd tegen Annen wat uiteindelijk werd omgezet in winst voor de thuisploeg: 3-2.  Het eerste herenteam is daarmee keurig in de middenmoot van de eerste klasse geëindigd op een zesde plaats. Dames twee speelde een matige wedstrijd tegen het ook gedegradeerde Donitas en lieten zelfs een puntje liggen. Met deze 3-1 overwinning eindigt dit team op de derde plek in de eerste klasse, wat na de promotie uit de tweede klasse van vorig jaar een erg goed resultaat is. Heren 2 speelde een mooie wedstrijden tegen Animo ’68 wat resulteerde in een gelijkspel (2-2), ook dit team handhaaft zich ondanks de vele blessures na het kampioenschap van vorig seizoen.  Dames 3 mocht deze week aantreden tegen hekkensluiter Apsaz. Deze afscheidswedstrijd  voor een aantal speelsters liep echter niet zoals gehoopt. Na een ruime winst in de eerste set, werden de tweede en derde set met verlies afgesloten. Grijpskerk herpakte zich in de vierde set zodat er nog een vijfde set gespeeld moest worden. Helaas werd deze set nipt verloren.  Voor het vierde dames was deze laatste competitiewedstrijd nog een spannende wedstrijd, het team kon nog rechtstreeks degraderen maar kon ook buiten P/D zone komen.  Aangezien tegenstander Donitas nog enkele punten nodig had om promotiewedstrijden te mogen spelen, waren beide teams gebrand op winst.
De wedstrijd verliep erg wisselend en Grijpskerk wist hier toch een set te pakken. Met dit resultaat zorgt het team ervoor dat zij niet rechtstreeks degraderen en zullen zij 10 mei P/D wedstrijden spelen. Volleybalvereniging VC Grijpskerk kan hiermee terug kijken op een geslaagd seizoen voor alle teams.  Komende vrijdag 18 april om 18.00 uur zullen de heren van Lycurgus een clinic geven aan de ABC jeugd van Grijpskerk. Ter afsluiting van het seizoen organiseert VC Grijpskerk op 21 juni het stratenvolleybaltoernooi.