Volgend jaar Topklasse voor Real Camaradas

ZUIDHORN - Zaalvoetbalvereniging Real Camaradas uit Zuidhorn mag weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de nog maar korte geschiedenis. Afgelopen vrijdag won Real 1 een beslissingswedstrijd tegen Avanti 2 en promoveert het naar de Topklasse. Dit is bijzonder aangezien de vereniging nog maar bestaat sinds 1999 en voornamelijk met zelfopgeleide spelers uit de regio speelt.

De gehele competitie deed Real mee om de prijzen in de Hoofdklasse. In de slotfase bleek het seizoen te lang en de selectie te krap en greep het naast het kampioenschap. Ook promotie wedstrijden werden niet gewonnen. Maar uit onverwachte hoek kwam er nóg een plek vrij en hierom moest worden gespeeld tegen Avanti 2 uit Stiens. Deze wedstrijd kwam als een geschenk uit de hemel, want door de paar weken rust was de gehele selectie weer fit en klaar om alsnog te promoveren.

De wedstrijd speelde zich in de eerste helft af op de helft van Real Camaradas. Avanti probeerde door de verdediging heen te komen maar kwam veelal niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Avanti wist vlak voor rust toch door de verdediging heen te breken en maakte 1-0. In de tweede helft gooide Real Camaradas bewust de tactiek compleet om. Er werd volop naar voren gedrukt om de tegenstander vast te zetten. Hoewel Avanti eerst nog op 2-0 kwam was het toch Real dat het beste spel had. Deze tactiek betaalde zich in de loop van de tweede helft ruimschoots uit. Met een 2-5 eindstand wist het team dat het op de valreep gelukt was om te promoveren.