“Wij schromen niet om panden in te richten met bijzondere meubelen”

Ilona Postma & Wim Buss 2

Directeur Wim Buss over het nieuwe pand van zijn bedrijf in Aduard

ADUARD- Grootse plannen heeft Wim Buss met het voormalige pand van meubelbedrijf Stalad in Aduard. Enthousiast loopt hij door de ruimtes van dit gebouw, waartoe ook meerdere fabriekshallen behoren. In een van die hallen blijft de directeur van het bedrijf Buss Ontwerp & Inrichting, dat op 3 oktober naar deze locatie verhuisde, staan. “Hier zullen fabrikanten van over de hele wereld hun meubelen vertonen. Echt supergaaf.”

Buss vertelt dat zijn bedrijf zich bezighoudt met het inrichten van gebouwen. “Dat is wat wij doen. We ontwerpen de inrichting van gebouwen. Van ontwerp tot complete inrichting. Denk aan vloeren, wanden, verlichting en meubilair. Wij denken daarbij indien mogelijk out off the box. Zo schromen wij niet om wanden uit panden te slopen of panden in te richten met apart meubilair.” Zelf heeft de directeur een apart, roze bureau vertelt hij. “Dat zag ik eerst niet zo zitten,” geeft Buss lachend toe. “Totdat ik zag hoe het bureau matchte met de totale sfeer. Toen werd dat bureau in een keer heel mooi.”

Bij het bedenken van hoe een pand er uit gaat zien, worden er plannen gemaakt. Die plannen voor de inrichting van een gebouw wil Buss visualiseren in 3d. De directeur vertelt verder dat de nadruk bij het bedrijf op gezondheidsmanagement ligt. Om dat te laten zien drukt hij op een knop van een bureau. Het blad gaat omhoog. “Hierdoor kunnen mensen dus ook staand achter hun bureau werken. Driekwart van onze producten bestaan uit zit-sta elementen. Denk aan zit-sta werkplekken en zit-sta vergadertafels.”

Buss is op dit moment bezig met het verduurzamen van het pand. “We hebben alles voorzien van LED-verlichting en alle ramen in het pand hebben dubbele beglazing. Op dit moment zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden van zonne-energie.” Volgens Buss is het een bijzonder en enorm complex. “We zijn van de 300 vierkante meter in ons oude pand in Briltil, nu naar bijna 3000 vierkante meter in dit gebouw gegaan.”