Winst leidt Heren 1 De Meeuwen naar tweede plaats op de ranglijst

|
| Foto: |

De eerste set werd gekenmerkt door matig spel, waarbij beide teams veel fouten maakten. Pas halverwege de eerste set kon De Meeuwen wat afstand nemen en won de set met 25-20. Ook in de tweede set ging De Meeuwen mee met het trage en slordige spel van Animo ’68. Het beeld was hetzelfde, echter deze keer kon De Meeuwen geen gat slaan en moest zelfs toestaan dat Animo een voorsprong van 21-19 nam. Twee setpunten werden weggewerkt, maar door een passieve verdediging kreeg Animo haar derde setpunt die het dit keer wel benutte, waardoor de winst met 27-25 naar de gasten uit Assen ging. In de derde set werd het spel van De Meeuwen allengs beter en bij 24-18 kreeg De Meeuwen zes setpunten. Echter Animo kwam terug tot 24-22. Het laatste punt in de derde set werd uiteindelijk binnengehaald door een aanval van Animo te blokkeren. In de vierde set lukte het Animo niet om een vijfde set af te dwingen. De Meeuwen kwam steeds beter in het spel en al snel was het verschil vijf punten, dat eenvoudig werd omgezet in een duidelijk 25-15 setstand.

ZUIDHORN - Het eerste herenteam van De Meeuwen, dat debuteert in de tweede divisie, heeft haar vierde wedstrijd op rij gewonnen en staat nu op de tweede plaats achter DROST/VZK uit Wezep. De tegenstander van De Meeuwen was Animo ’68 uit Assen.

Dames 1 van De Meeuwen trad eveneens aan tegen Animo ’68 dat in de top van de tweede divisie bij de dames staat. De eerste twee sets gingen verloren met het kleinst mogelijke verschil. De dames lieten zich echter niet ontmoedigen en wisten zelfs zeer knap de daarop volgende twee sets te winnen met 25-21 en 25-17. In de vijfde set werd een harde strijd gelever, maar De Meeuwen moest uiteindelijk capituleren, en met 15-12 ging de winst met 3-2 naar Assen. Deze twee punten brengt De Meeuwen op de achtste plaats in de tweede divisie.

De volgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 10 november. De CMV-jeugd speelt ’s ochtends in de Quicksilver S, maar de ABC-jeugd en de senioren spelen hun thuiswedstrijden weer in De Bokkediek in Grijpskerk. De ABC-jeugd begint om 9:00 uur en vanaf 14:00 uur spelen de seniorenteams. Heren 1 speelt om 16:30 uur tegen koploper Drost/VZK 1 uit Wezep. Dames 1 ontvangt op hetzelfde tijdstip Friesland Bank DIO Oosterwolde 1.