Tine Zweers loopt de Marathon Rotterdam voor Humanitas Westerkwartier

GROOTEGAST / ROTTERDAM – Afgelopen zondag 10 april heeft Tine Zweers, inwoonster van Grootegast haar eerste marathon gelopen! Dit deed ze tijdens een van de mooiste marathons in Nederland, namelijk die van Rotterdam. Ze finishte met een prachtige tijd: 3.09.58! Een hele knappe prestatie. Ze haalde hiermee 550 euro op voor Humanitas Westerkwartier.

Zweers kijkt tevreden terug op de marathon. ‘Ik besefte mij weer eens: wij mensen zijn tot veel in staat, we kunnen meer dan dat we soms denken!’ Tine was samen met een collega afgereisd naar Rotterdam. De weersomstandigheden waren goed en Tine voelde zich fit. ‘Ik had mezelf voorgenomen: ik maak er wat moois van en ga gewoon lekker rennen voor Humanitas Westerkwartier!! Time to fly! Nou echt, het publiek was fantastisch. Ik zie nog allemaal vrolijke, positieve, swingende mensen voor mij! Zij laten je lachen en vliegen hoor. Ik rende over de Erasmusbrug en door de straten van Rotterdam en bij de bandjes danste ik rennend mee en gaf kinderen high fives!’ Het was nog best even pittig om deze afstand van 42 kilometer op een hoog tempo te blijven lopen. De laatste kilometers voelden haar benen aan als bakstenen en met dank aan haar mentale kracht wist ze pijn te trotseren en toch flink door te lopen. ‘De baksteenbenen moesten gewoon doorrennen van mij! En dat deden ze! Ik zakte wel wat in tempo, maar het publiek en mijn drive sleepten mij er echt doorheen die laatste kilometers. Laatste bocht en daar was de finish! Zoals altijd een mooi eindsprintje en kapoet over de finish in 3.09.58!’ Blij en dankbaar kwam ze over de finish en pinkte toch ook even een traantje weg dat ze dit mocht meemaken en dat het goed ging. De loop gaf haar extra betekenis omdat ze hiermee ook een goed doel heeft gesteund. ‘Humanitas Westerkwartier ligt mij dicht aan het hart, omdat vooral vrijwilligers hele waardevolle werken doen zoals bijv. gezinnen in de opvoeding ondersteunen in moeilijke gezinsomstandigheden, mensen helpen grip te krijgen op hun thuisadministratie, kansarme kinderen, een fijne sinterklaas of vakantie te geven. Humanitas Westerkwartier werkt samen met o.a. de voedselbank, stichting leergeld,

vluchtelingenwerk en scholen. Ik vind het zo top dat ze iets willen betekenen voor mensen en

kinderen die dat nodig hebben en hun steentje willen bijdragen aan onze maatschappij! Vele mensen

hebben gedoneerd! Dank jullie wel. Het streefbedrag is ruimschoots gehaald, 550 euro!’

Humanitas Westerkwartier heeft Tine met een mooie bos bloemen gefeliciteerd met deze geweldige

prestatie en is, mede namens de vrijwilligers en deelnemers van Humanitas, heel dankbaar voor het

bedrag dat Tine heeft ingezameld!