Harkemase Boys bekert verder, goede generale Hardegarijp

|
| Foto: |
geen categorie

REGIO – Heel veel werd er dit weekend niet gevoetbald. Dat kwam vanwege het beperkte beker- en inhaalprogramma en door de regenval, die van menig voetbalveld een modderpoel maakte. Harkemase Boys bekerde verder en Hardegarijp lijkt klaar voor de topper tegen Be Quick Dokkum, aanstaande zaterdag. Harkemase Boys bekerde onder erbarmelijke omstandigheden in en tegen Godlinze. De bezoekers wonnen met 0-3. En daar was alles verder eigenlijk mee gezegd. Pas kort voor de thee wist de ploeg van trainer Willem Brouwer twee keer te scoren via Joram Smits en Robin Huisman de Jong. Pas in de slotminuut bepaalde opnieuw Smits de eindstand op 0-3. Smet op de wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Arjen Bergsma. Buitenpost kwam – hoe wonderlijk gezien de regenval- zaterdag wel in actie (FOTO). Tegenstander Olde Veste nam de drie punten mee naar huis door met 4-2 te winnen. De thuisclub gaf het duel in de eerste tien minuten weg, want de ploeg uit Steenwijk scoorde in die fase twee keer. Berisha deed vervolgens iets terug en daarna kreeg Buitenpost kansen genoeg op de gelijkmaker. Toch was het bij rust 1-3 en maakten de scherpe gasten ook de 1-4. In de slotfase maakte opnieuw Berisha de 2-4, slechts voor de statistieken. Hardegarijp won door twee treffers van De Groot met 2-0 van Dokkum en kende daardoor een goede generale voor de topper van aanstaande zaterdag, uit bij Be Quick Dokkum. Kan Hardegaprijp ook die wedstrijd winnen, dan lonkt de titel wel erg nadrukkelijk. GSVV verloor op eigen veld met 0-1 van Ropta Boys. Hoewel de winnende treffer pas in de extra tijd viel, was de overwinning voor de gasten meer dan terecht. Met name in de tweede helft kreeg Ropta Boys kans op kans. Erwin Braaksma was uiteindelijk de gebraden haan door in de slotfase alsnog toe te slaan: 0-1. Oostergo uit Ee verloor op eigen veld met 2-0 van Ternaard. De zege was verdiend, al speelde de scheidsrechter wel een rol in de wedstrijd. Na de 0-1 van Sietse Jager (halve omhaal) maakten de gasten via Jacco Grijpma de 0-2. De treffer werd vanuit de positie van de grensrechter van de thuisclub in buitenspelpositie gemaakt. En hoewel de scheidsrechter allesbehalve op één lijn stond, keurde hij de goal goed en negeerde hij vervolgens het gehele duel de grensrechter van de thuisclub. Dit leidde tot frustraties, ondermeer bij Lars de Jong, die dan ook met rood van het veld moest. Dubbel verlies dus voor Oostergo, dat overigens een handvol basisspelers moest missen. Op zondag won Harkema Opeinde met 3-2 van Lemmer, dat de laatste zeven duels op rij niet had verloren. Het werd een verdiende maar zwaarbevochten zege. Goed voetbal was met de harde wind overigens onmogelijk, de inzet was echter hartverwarmend. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Michael Oost (2) en Wietse van der Valle. Voor de ploeg uit Harkema betekende het de vijfde zege op rij. Ook Trynwalden deed goede zaken door het wel heel zwakke Stiens met 5-0 te verslaan. Bij de rust was het al 3-0. Roland Schweigman (2), Rene Kalsbeek (2) en Roelf van Foeken waren verantwoordelijk voor de productie.