Buitenpost in spectaculair duel ten onder; Opende verliest op eigen veld van ONR

Buitenpost speelde uit tegen het hoog geklasseerde Scherpenzeel een spectaculair duel, maar stond na afloop wel met lege handen. Al in de eerste minuut maakte Noureddine Boutzamar een wereldgoal. Scheprenzeel scoorde daarna twee keer. Kian Visser scoorde namens ‘de blauwkes voor rust de 2-2. Na rust scoorde Scherpenzeel opnieuw twee keer, maar ook Buitenpost kreeg kansen op meer goals. Nadat een schot op de lat eindigde, verkleinde Edwin Schaafsma de stand tot 3-4. Daar bleef het bij. Buitenpost zag haar positie op de ranglijst verslechteren. Komende zaterdag ontvangt het op eigen terrein SDV Barneveld, dat op de ranglijst op gelijke hoogte staat. Een driepunter is dan niet alleen meer dan welkom maar eigenlijk ook noodzakelijk.

Opende maakte op eigen veld kennis met de kracht van ONR, dat zich zeker in de eerste helft het beste van het spel had. Na de snelle 0-1 scoorde ONR in eigen doel. Nog voor rust kwam ONR op 1-2. Na rust was het duel meer in evenwicht, maar het was ONR dat als eerste weer scoorde. Remco Wijma scoorde ruim een kwartier voor tijd de 2-3. Opende kreeg nog wel een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar deze werd niet benut. Komende zaterdag komt Minnertsga op bezoek in Opende.

Aduard 2000 leed in de stad Groningen tegen hekkensluiter Mamio een niet ingecalculeerde nederlaag. Mamio opende de score, maar na ruim een kwartier trok topscorer Rick Kazemier de stand weer in evenwicht. Na een uur spelen zette Leon Smits Aduard op een 1-2 voorsprong Mamio, dat ondanks de laatste plaats best wel een goed ploeg heeft, wist vervolgens twee keer te scoren. Yvar van Oosten scoorde vervolgens namens Aduard de 3-3. In blessuretijd maakt Mamio de winnende 4-3, waarbij doelman Floris Star zeker niet vrijuit ging. Aduard doet op de ranglijst na de tweede nederlaag op rij een stap terug en mag komende zaterdag uit bij The Knickerbockers proberen de weg naar boven weer te vinden.

De Lauwers verloor op eigen terrein van koploper ASC ’75. Een verslag van deze wedstrijd leest u elders in deze krant.

OKVC poetste tegen Warffum twee keer een achterstand weg. Bij rust stond OKVC met 1-0 achter. Jasper Ludema maakte na een uur spelen gelijk, waarna Warffum opnieuw scoorde en met 2-1 voor kwam. Tien minuten voor het einde maakte David IJbema de 2-2. In verband met de slechte gesteldheid van het eigen veld verzocht Warffum, dat nog meerdere duels moet inhalen, om de wedstrijd in Oldehove te spelen. Aldus geschiedde. OKVC gaat zaterdag in Kantens op bezoek bij KRC.

Zeester liet in en tegen Stedum twee punten liggen. Door een eigen doelpunt van Stedum en een goal van Henri Nienhuis kwam Zeester op 0-2 en leek de wedstrijd beslist. In de laatste tien minuten scoorde Stedum echter ook twee keer, met een 2-2 gelijkspel tot gevolg. Volgens trainer Jaap van der Ploeg liet Zeester geheel onnodig twee punten liggen. Zeester speelt zaterdag thuis tegen de nummer twee van de ranglijst Meedhuizen en gaat een week later op bezoek bij de nog ongeslagen koploper SGV.