Grijpskerk deelt tik uit aan VEV ’67; Zuidhorn verrast titelkandidaat Helpman

Voetbaloverzicht Sport

Buitenpost hield aan het thuisduel tegen AZSV (Aalten) één punt over. Al vroeg in de wedstrijd kwam Buitenpost op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van AZSV. Buitenpost kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd kansen op de 2-0, maar die werden niet te verzilverd. In de 2e helft nam AZSV, dat nog meedoet om de derde periodetitel, het heft in handen en wist het langszij te komen. Buitenpost moest dus genoegen nemen met een gelijkspel en hoeveel het ene punt precies waard is, zal pas later blijken. In de strijd om lijfsbehoud speelt Buitenpost komende zaterdag tegen LONGA ’30, dat in hetzelfde schuitje zit. Het belang van die wedstrijd is dus voor beide teams zeer groot.

Grijpskerk deelde een gevoelige tik uit aan VEV ’67, dat in Leek met 1-3 werd verslagen. Op het erbarmelijk slechte hoofdveld op sportpark Oostindie was Joost Schoenmaker na een ‘lange bal’ van Brian Tefi verantwoordelijk voor de 0-1. Dit werd ook de ruststand. Na rust bekroonde Jorin de Boer een prima aanval met de 0-2. VEV ’67 wist terug te komen tot 1-2, maar al vrij snel bracht Joost Schoenmaker met zijn tweede goal van de wedstrijd de stand op 1-3. Met één punt achterstand op VEV ’67 staat Grijpskerk nu op de 5e plaats en heeft het nog steeds zicht op een hogere klassering. Komende zaterdag speelt Grijpskerk thuis tegen Bedum, dat in degradatienood verkeert, maar de laatste weken goed op dreef is

FC Surhûsterfean speelde tegen laagvlieger Hoogeveen een matige wedstrijd, waarin het aan één goal genoeg had om de drie punten in Surhuisterveen te houden. Na ongeveer een half uur spelen ging de bal na een overtreding op Jens Hamstra binnen de zestien op de stip. Michel Weisser voltrok het vonnis. In de 2e helft was Hoogeveen een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Doelman Fincent van der Veen verrichtte een paar prima reddingen. Surhûsterfean wist met hard werken de magere voordsprong tot het einde vast te houden.

Opende mag zich na de 2-3 zege in Roden tegen het hooggeplaatste ONR zo goed als veilig wanen. Na ruim een half uur spelen bracht Corwin Westerhof Opende in de attractieve wedstrijd aan de leiding. Enkele minuten na rust verdubbelde Remco Wijma de score. ONR bracht vervolgens via twee goals de stand weer in evenwicht. Met zijn tweede goal van de wedstrijd bracht Remco Wijma Opende weer aan de leiding. ONR ging vervolgens va-banque spelen, maar Opende bleef overeind en schreef daarmee drie zeer kostbare punten bij. Komende zaterdag ontvangt Opende op eigen veld ONT, dat zeker nog niet veilig is.

Zuidhorn veraste in positieve zin, door titelkandidaat Helpman in eigen huis met 1-2 te verslaan. Zuidhorn kwam in de gelijk opgaande wedstrijd kort voor rust met 1-0 achter te staan. De weer herstelde Milan Stad verzorgde na rust de assist bij het doelpunt dat door Coen Klat werd gescoord. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar Zuidhorn scoorde in de slotfase na een hoekschop de niet meer verwachte 1-2. Thijs Zwarteveen scoorde met een kopbal na een hoekschop van Jozua Rozema. Zuidhorn heeft dankzij de overwinning de aansluiting hervonden met de bovenste plaatsen. Komende zaterdag wordt op eigen terrein tegen FC Zuidlaren gespeeld.

Fc. Grootegast won op eigen veld met 3-1 van HSC. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd leest u elders in deze krant.

Niekerk keerde vanuit de stad Groningen na een overwinning op VVK met drie punten huiswaarts. Hidde Kijf bepaalde via een benutte strafschop de ruststand op 0-1. In de 2e helft werd Niekerk meer en meer de bovenliggende partij en dat vertaalde zich in doelpunten van Ger Ausma, Jelmer Kijf en Roy Vogelzang. Trainer Henri Kramer gaf met name een compliment aan de ingebrachte wisselspelers, die het prima deden. Niekerk blijft op het vinkentouw zitten voor een plaats welke aan het einde van het seizoen recht gaat geven op de nacompetitie voor promotie.

Aduard 2000 en de zes 5e - klassers uit De Streek hadden vrijaf en komen aanstaande zaterdag pas weer in actie.