Opende wint uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum; Niekerk pakt drie punten in Leek

Buitenpost noteerde voor de derde keer op rij een 2-2 gelijkspelUit tegen Be Quick 1887 kwam Buitenpost twee keer op voorsprong, maar Be Quick kwam beide keren weer langszij. David Kazimier zorgde in de 35e minuut voor de 0-1 voorsprong. Kort na rust viel de 1-1 uit een discutabele strafschop. Met nog ongeveer een half uur te spelen zette Kian visser Buitenpost opnieuw op voorsprong. Be Quick kreeg een tweede strafschop te nemen, maar deze werd door doelman Kevin van der Meulen gekeerd. Een klein kwartier voor het einde werd het alsnog 2-2. Buitenpost sprokkelde daarmee opnieuw een punt en hunkert zo langzamerhand weer eens naar een driepunter om meer afstand te nemen van de degradatiezone. De eerstvolgende gelegenheid daarvoor is de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen het als vierde geklasseerde ROHDA Raalte.

FC Surhûsterfean ontving op eigen veld hekkensluiter SV Bedum. Bedum heeft een aantal oudgedienden teruggehaald naar het eerste elftal en daardoor stond het bij die ploeg organisatorisch beter dan in eerdere wedstrijden. Surhûsterfean zag in de eerste helft een op het oog zuiver doelpunt afgekeurd worden. Het aanvalsspel van Surhûsterfean werd uiteindelijk kort voor tijd toch nog beloond door een prima uitgespeelde aanval, waarbij Michel Weisser de trekker overhaalde. Komende zaterdag speelt Surhûsterfean een uitwedstrijd tegen het altijd lastige FC Wolvega

Grijpskerk zegevierde in eigen huis tegen het bezoekende Hoogeveen na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 4-0. In de eerste helft ging het gelijk op. In de 2e helft speelde Grijpskerk scherper en kreeg het in het laatste deel van de wedstrijd twee strafschoppen te nemen. Jesse Broeils wist daar zoals gewoonlijk wel raad mee en dat betekende een 2-0 voorsprong. Hoogveen bracht een extra spits in en ging achterin één op één spelen. Dit betekende meer ruimte voor Grijpskerk en invaller Jorin de Boer en Joost Schoenmaker profiteerden daarvan. Grijpskerk klom door de overwinning naar de 2e plaats op de ranglijst.

Zuidhorn keek thuis tegen Veendam 1894 al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Na een rode kaart voor een speler van Veendam, speelde Zuidhorn ruim een helft met een man meer. Naar de mening van trainer Jeroen van Wijk speelde Zuidhorn dat niet goed uit. Er werden enkele goede mogelijkheden onbenut gelaten. Wel werd het door een benutte vrije trap van Eric Cruiming 1-1. Met het ene punt blijft Zuidhorn in de top vijf staan, maar ook niet heel ver boven de degradatiestreep.

De wedstrijd Aduard 2000 – Onstwedder Boys leverde een 3-1 overwinning op voor de ploeg van trainer Edwin Prins. Een verslag van deze wedstrijd staat elders in deze krant.

Opende trok uit tegen Be Quick Dokkum de goede lijn van de laatste weken door en zegevierde met 2-4. Opende begon volgens trainer Albert Wijbenga niet goed aan de wedstrijd, maar kwam gaandeweg beter in haar spel. Na een 1-0 achterstand was het Corwin Westerhof die voor de 1-1 ruststand zorgde. Na rust zette aanvoerder Siemon Kuperus Opende op een 1-2 voorsprong. Een prachtig doelpunt van Niels de Jong betekende de 1-3. Het werd nog even spannend toen Be Quick op 2-3 kwam, maar Daan Vlastuin besliste kort voor tijd het duel door de 2-4 aan te tekenen. Opende lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Er volgen nu twee lastige wedstrijden. Eerst uit tegen Rijperkerk en dan thuis tegen ONR, dat verrassend op de 2e plaats staat.

Niekerk had in de uitwedstrijd tegen TLC aan een goal van Hidde Kijf in de 1e helft genoeg om de drie punten uit Leek mee naar huis te nemen. De zeer warrig leidende scheidsrechter drukte een vervelend stempel op de wedstrijd. Na een dubieuze rode kaart kwam Niekerk met tien man te staan, maar daarvan wist TLC niet te profiteren. Komende zaterdag speelt Niekerk thuis tegen SV Haulerwijk, waar op dit moment de derde plaats op de ranglijst mee gedeeld wordt.

Fc. Grootegast had geen programma

GSVV ging op bezoek bij Donkerbroek. Na ruim een kwartier spelen stond het na doelpunten van Niels Pel en Jesse Eghuizen 0-2 voor de ploeg uit Gerkesklooster. Donkerbroek nam daarna het heft in handen en stond bij rust met 3-2 voor. Na rust vergrootte Donkerbroek de voorsprong naar 5-2. GSVV staat na de nederlaag op een teleurstellende 8e plaats en mag komende week thuis tegen titelkandidaat ONB proberen om daar wat aan te doen.

Koploper ASC ’75 zag de thuiswedstrijd tegen Suawoude afgelast worden

De Lauwers speelde een uitwedstrijd tegen Houtigehage. Een prima eerste helft leverde een 0-2 voorsprong op bij rust. Gert-Jan Verbruggen scoorde de openingstreffer, waarna Wilco Sikkema de voorsprong verdubbelde. Tinus Huisma zag zijn ploeg zeker tien opgelegde kansen missen en dat kwam De Lauwers bijna duur te staan. Een slecht moment van zijn doelman leverde de 1-2 op. De Lauwers moest op enig moment met 10 man verder, nadat er een speler geblesseerd af moest en er geen wisselspeler meer op de bank zat. Het lukte desondanks om de drie punten veilig te stellen.

De wedstrijden Stedum - Ezinge en Warffum - Zeester werden afgelast.

OKVC leed een zure en onnodige thuisnederlaag tegen het bezoekende Noordpool UFC. Na een minuut of zes was er al drie keer gescoord. Sander Drijfhout scoorde na een assist van David Feitsma de 1-0. Een fout in de verdediging betekende al snel de 1-1, waarna Jasper Ludema OKVC opnieuw op voorsprong zette. In de 2e helft was het duel redelijk in evenwicht. Met nog een half uur te spelen scoorde Noordpool de 2-2. Na een terechte rode kaart voor OKVC-verdediger Ruben Meijer viel ook nog de 2-3. Komende zaterdag heeft OKVC geen programma.