Aduard 2000 verslaat Zuidhorn; ASC’75 verspeelt ongeslagen status

Buitenpost stond afgelopen zaterdag voor de opdracht om thuis tegen Quick ’20 uit Oldenzaal een broodnodige overwinning te behalen. De ‘blauwkes’ slaagden daar niet in, met als gevolg dat de degradatiestreep akelig dichtbij is gekomen. Feit blijft dat Buitenpost haar lot nog steeds in eigen hand heeft, maar dan zullen er zo langzamerhand wedstrijden gewonnen moeten worden. Tegen Quick ’20 lukte dat zaterdag dus niet. Het begin was nog wel veel belovend, maar bij rust stond Buitenpost met 0-1 achter. In de 2e helft werd het 0-2. Buitenpost bleek niet bij machte om zich terug te knokken in de wedstrijd. De ongelukkige Wim de Vries brak zijn sleutelbeen en is daardoor voorlopig uitgeschakeld.

FC Surhûsterfean - Grijpskerk betrof een duel uit de top-vijf van de 2e Klasse J. De Streekkrant was bij het duel, dat resulteerde in een 2-0 overwinning voor de ‘Feansters’ aanwezig. Een verslag van deze wedstrijd leest u elders in deze krant.

Na de zevenklapper van vorige week in eigen huis nam Opende het afgelopen zaterdag in een uitwedstrijd op tegen SC Kootstertille. Het duel leek op een 0-0 gelijkspel uit te draaien, maar daar dacht spits Remco Wijma anders over. Kort voor tijd werkte hij een rebound binnen en dat deed hij even later nog een keer. Het leverde Opende een 0-2 overwinning op. Wijma kwam na zijn goals ook nog met een gele kaart achter zijn naam op het wedstrijdformulier. Opende achterhaalde Kootstertille op de ranglijst en staat nu op de 5e plaats.

Aduard 2000 speelde een thuisduel tegen Zuidhorn en nam daarin revanche op de eerder dit seizoen op het veld van de ‘buurman’ geleden nederlaag. Trainer Edwin Prins zag zijn team al snel door Rick Kazemier op voorsprong komen. Halverwege de 1e helft verdubbelde Lars Terpstra de voorsprong. Aduard behield de controle over de wedstrijd en had maar weinig te duchten van Zuidhorn, dat zonder vertrouwen leek te spelen. Enkele minuten voor tijd scoorde Rick Kazemier wederom en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. Door de overwinning houdt Aduard zicht op een prijs, terwijl Zuidhorn wat meer naar beneden moet kijken.

Fc. Grootegast bleef voor de 10e wedstrijd op rij ongeslagenThuis tegen het hogergeplaatste Veenhuizen werd afgetekend met 5-1 gewonnen. Bij rust was de stand met 1-1 nog in evenwicht, maar in de 2e helft was het gedreven spelende Grootegast de betere ploeg. Het vertaalde zich in doelpunten van Jelmer Schuil, Rolf Hazenberg, Mike Homan (scoorde ook de 1-0) en Lútsen Smits. Na en matige eerste seizoenshelft mag Grootegast intussen naar boven kijken en hopen op een prijs aan het einde van de rit.

HSC - Niekerk eindigde in 1-1. Trainer Henri Kramer constateerde opnieuw dat zijn team verzuimde om de kansen te benutten. Hidde Kijf scoorde de 0-1, maar meer doelpunten waren Niekerk niet gegeven. Kort voor rust kreeg een speler van HSC een rode kaart. Niekerk wist de man meer situatie niet goed uit te buiten. HSC wist uit hun vrijwel enige kans zelfs nog de 1-1 te scoren.

De Lauwers zette GSVV met 3-0 aan de kant. Bauke Pieter Nieuwenhuis zette de thuisclub op het goede spoor door de 1-0 aan te tekenen. Wilco Sikkema bepaalde de ruststand op 2-0. GSVV probeerde uiteraard wel om ook te scoren, maar de verdediging van De Lauwers en doelman Van der Laan hielden de nul. Ellery Paauw scoorde kort voor tijd de 3-0 en besliste daarmee de wedstrijd. De Lauwers verstevigde de derde plaats op de ranglijst. GSVV zakte naar plaats acht.

ASC ’75 bewees zichzelf een slechte dienst, door het thuisduel tegen Suameer met 1-2 te verliezen. Hielke van Dijk zorgde halverwege de eerste helft nog wel voor de 1-0. Na rust speelde ASC ronduit slecht volgens trainer-coach Theo Verbeek. Suameer profiteerde ervan en wist twee keer te scoren. Het gemis van vier basisspelers werd door Verbeek niet aangegrepen als excuus. ASC raakte door de eerste nederlaag in de lopende competitie haar haar ongeslagen status kwijt. Wanneer ASC zaterdag de inhaalwedstrijd tegen Suawoude op eigen weet te winnen komt het verschil met koploper ONB op twee punten.

OKVC legde in de thuiswedstrijd tegen Ezinge in de eerste helft de basis voor de uiteindelijke 2-1 overwinning. De gebroeders Drijfhout scoorden daarin ieder een keer, met een 2-0 ruststand tot gevolg. OKVC verzuimde om het duel met een derde goal vroegtijdig te beslissen. Ezinge bleef loeren op een kans om dichterbij te komen. Die kwam er ook, maar de 2-1 kwam te laat om daarna ook nog langszij te komen.

Zeester won in Ulrum de derby tegen hekkensluiter VVSV ’09 met de cijfers 0-4. Nadat de eerste kans door VVSV werd gemist, scoorde Henri Nienhuis na een corner van Jesse Tjoelker de 0-1. Ook de 0-2 viel na een corner. Deze keer was Nienhuis degene die de corner nam. Jordy Knol kopte de bal daaruit binnen. Tjoelker bepaalde uit een strafschop de ruststand op 0-3. Tjoelker had ook een aandeel in de uiteindelijke 0-4. Hij stuurde Alex Zijlstra de diepte in, die fraai afrondde. Zeester blijft stevig op de tweede plaats van de ranglijst staan.